Interaktionsdesigner


Vi söker dig som kan axla en multidisciplinär roll som innebär att arbeta med grafisk design, UX och frontend-utveckling på vår utvecklingsavdelning i Malmö.

business_center

Full-Time Permanent (100%)

business

On-Site

place

Malmö, Sweden

people

Software Project Department

Kvalifikationer


Kompetenser

Adobe Creative Cloud (XD, Illustrator, InDesign)
UX- och gränssnittsdesign
HTML/CSS

Meriterande

React
JavaScript
CSS Preprocessors
Erfarenhet av Agile/Scrum
Intresse för varumärkesarbete, marknadsstrategier och copywriting

Om Rollen


Vill du vara med och fortsätta utveckla Guru2, som är en av våra världsledande produkter, åt flygindustrin?

Vi söker dig som kan axla en multidisciplinär roll som innebär att arbeta med grafisk design, UX och frontend-utveckling på vår utvecklingsavdelning i Malmö.

Ditt ansvar blir att underhålla och utveckla det visuella språket och den grafiska identiteten för företaget och dess produktsvit, med fokus på gränssnittsdesign för flera plattformar till flygindustrin. Du kommer också ansvara för den övergripande designen och upplevelsen för webbgränssnitt och andra interaktiva system, samt deltaga i framställningen av marknadsföringsmaterial och kampanjer. Rollen är tvärfunktionell och du bistår företaget i dess externa och interna visuella kommunikation samt producerar mässmaterial och övrigt grafiskt material till andra avdelningar.

Du kommer ansvara för den övergripande användarupplevelsen och interaktionsdesignen för företagets olika mjukvaruprodukter och tjänster. Du visualiserar nya features och ändringar gällande produkternas layout samt skapar grafiska tillgångar och ser till att den grafiska profilen uppfylls. I samarbete med mjukvaruutvecklare deltar du i designimplementationen.

Att utveckla och underhålla företagets närvaro på webben, producera digitala annonser och hålla webbplatsen uppdaterad med innehåll, grafik, video och animationer ingår också i rollen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med ledning, produktägare, utvecklare, testare och andra avdelningar, från kravanalys till leverans, vilket ställer stora krav på din förmåga att kommunicera med olika roller inom projekten.

Om Oss


Flygprestanda AB har tack vare sin spjutspetskompetens i branschen under mer än 52 år, och med över 250 kunder globalt, blivit en av de ledande leverantörerna av start och landningsberäkningar åt flygbolag världen över. Vi ligger också i framkant när det gäller utveckling av nya produkter och tjänster inom flygindustrin.

Vi är specialister på mjukvaror och mjukvarutjänster till flygbolagens operativa avdelningar, där våra produkter dagligen används av tusentals piloter för att göra start- och landningsberäkningar. Eftersom våra kunder använder våra tjänster inför varje flygning, förväntar de sig både hög kvalitet och praktiska lösningar.

Vår frontprodukt, Guru2, som är utvecklad för både iOS, Windows och webben, har funnits på marknaden under drygt tio år, och ligger i den absoluta toppen vad det gäller omdömen från piloter, som använder appen för att göra performance- och mass&balance beräkningar inför alla sina flygningar.

Vi sitter i fräscha lokaler på ett attraktivt läge intill Stortorget i centrala Malmö.

Kolla gärna på vår hemsida där du kan läsa mer om vad vi gör och om våra produkter.

Vem är du?


Väl utvecklat sinne för design, layout och typografi, med en känsla för detaljer.

Erfarenhet av gränssnitts- och informationsdesign.

Mycket god vana av verktyg som Photoshop, Illustrator och InDesign, eller motsvarande.

Erfarenhet av XD, Sketch eller liknande.

Stor erfarenhet av HTML5 eller CSS/CSS pre-processor och styled components.

Stor vana att arbeta självständigt, är initiativrik och med ett stort personligt ansvar och en förmåga att prioritera.

Vana att kommunicera med olika funktioner och roller inom företag.

Förmåga att se helheten och införliva strategiska beslut i designen.

Goda kunskaper i engelska.

Ansökan


Du ansöker med CV och ett personligt brev till quality@flygp.se. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt men senast 2023-05-04.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor kring tjänsten besvaras av:
Åke Grundemar
phone 040-642 00 26
mail_outline quality@flygp.se

Apply Nowkeyboard_arrow_right
phone